Ha váratlan vendég érkezik, könnyen és gyorsan elkészíthető e közkedvelt csemege.
Kell hozzá egy egészséges, húsos térdkalács, lehetőleg ballábas. A térdkalácsot előzőleg meleg vízzel lemossuk, kicsit megdögönyözzük, majd tulajdonosát megkérjük, hogy hajlítsa be a lábát. Ezután a térdkalácsot sodrófával vagy baseballütővel apróra zúzzuk. Ha már teljesen megpuhult és halljuk, hogy ropognak a csontszilánkok, akkor kicsit pihenni hagyjuk.
Már korábban elkészítjük a csokimasszát, amit ekkor injekciós tűvel a bőr alá fecskendezünk. Ezután a térdkalácsot meghempergetjük kókuszos-kekszes darában és végül ráhelyezzük a gipszet. Ennek tökéletes elvégzéséhez javasolt több Vészhelyzet epizód megtekintése. Amikor ezzel is elkészültünk, akkor a térdkalácsot berakjuk az előmelegített sütőbe és kb. három órán át sütjük. Megtörténhet, hogy a térdkalács tulajdonosa hangoskodással fejezi ki nemtetszését, ebben az esetben pálinkával szedáljuk.
A kész térdkalácsot húsvágó bárddal szeleteljük, fahéjjal behintve tálaljuk.
Jó étvágyat!