NKPress (ál)hírportál

NKPress (ál)hírportál

A zentai piacon felkészültek a szombati és a hétfői sajtrohamra

2016. december 09. - AlladiN1999

sajt1.jpgA zentai piaci árusokat tömörítő szervezet (ZPÁTSZ) szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményéből kiderül, hogy a magyarországi termékeket árusítók felkészültek a szombaton és hétfőn várható óriási sajtrohamra. Mint ismeretes, pár napja a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) zentai képviselője, Pék Zoltán a köztársasági parlamentben a költségvetés elfogadásakor folytatott vita során azt találta mondani a miniszterelnök és a pénzügyminiszter jelenlétében, hogy: Vajdaság északi részén, egy Zenta nevű kisvárosban élek. Ha kimegyek a piacra, ott a csempészek által Magyarországról hozott sajtot olcsóbban vásárolhatom meg, mint akkor, amikor átmegyek Szegedre és ott az egyik bevásárlóközpontban vásárolok. Ez őrületes!

A felszólalást az egész ország hallotta, mivel a televízió közvetítette az ülést, s utána egyre több telefonhívás érkezett a zentai piacot működtető közvállalathoz (ZPMK), mivel a polgárok Horgostól Nišig érdeklődtek az olcsó sajt iránt, s jelezték, az első szabadnapjukon, ami szombatra esik, az észak-bácskai városba látogatnak, és annyi sajtot vesznek, amennyi befér az autójukba.

sajt.jpg- Felkészültünk a sajtrohamra, mi ma hatszor mentünk át Szegedre, a határőr meg is jegyezte: mi van, Zentán talán sajtból van a hold? Azt hallottuk, hogy, mivel az olcsó sajtról szóló információ magyarul is megjelent, Szegedről és környékéről is érkeznek majd sajtvásárlók, de senki ne aggódjon, több tonna sajtot spájzoltunk be az elmúlt pár napban – mondta az NKPressnek Kis Gabriella, aki elárulta, neki az óvodában sajtkukac volt a jele.

A városban az a szóbeszéd járja, hogy szombaton és hétfőn nemcsak 50 dinárral lesz olcsóbb a sajt, hanem az árusok 55 dinárral olcsóbban is hajlandóak majd adni a sajtot, feltéve, ha a vevők írásba adják, hogy a jövőben nem vásárolnak péksüteményeket.

A bejegyzés trackback címe:

https://nkpress.blog.hu/api/trackback/id/tr5512037063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása