NKPress (ál)hírportál

NKPress (ál)hírportál

Exkluzív! Csantavérre látogat Paul McCartney: megtekinti Lennon szülőházát!

2017. január 22. - RockMeAmadeus

paul-mccartney.gifAz NKPress adott hírt elsőként arról a szenzációs felfedezésről, miszerint John Lennon Csantavéren született és itt élt két és fél éves koráig. Az öt évvel ezelőtti felfedezésünk eljutott Lennon egykori zenésztársához Paul McCartney-hoz is, aki annyira fellelkesült ezen az értesülésen, hogy hamarosan személyesen látogat Csantavérre.

„John nagyon sokat mesélt erről a faluról, bár akkor nem értettük, miért mondja gyakran, hogy Chantablood, Chantablood. Azt hittük, meditálás közben valamilyen véráldozatot vizionált. Egy félszemű macskát be is hoztunk neki. De így már világos, hát alfába leereszkedve korai gyerekkori emlékei törtek fel” – mondta el az NKPressnek McCartney, akitől azt is megtudtuk, hogy a Stand by me című dalt a csantavéri Komval kommunális vállalat egyik korabeli titkárnőjének írta, a Give peace a chance című dalt pedig egy csantavéri bicskázásba torkollott kocsmai szóváltás inspirálta.

Korábbi riportunkban az azóta már a gerontológiai központban élő Sanyi bácsit szólaltattuk meg, aki elmondta, a mellettük lévő zöld házban laktak a górétól jobbra. McCartney mindenképp szeretné megtekinteni egykori zenésztársa szülőházát, amelyen egy Yoko a hibás mindenért feliratú emléktáblát szeretne elhelyezni, de a góré is érdekli.

„Még soha nem láttam igazi górét. Lehet, hogy beköltözöm oda és ott írom meg az új lemez dalait” – újságolta el meghatottan. Paul szándéka szerint ellátogat abba a szövetkezetbe is, ahol John édesapja traktoristaként dolgozott és szeretne körömpörköltet is enni.

Ezen kívül, anyagi hozzájárulással támogatja egy Lennon-szobor felállítását a csantavéri templom előtti részen, erre pályázni fog a Prosperitati alapítványnál.

„Azt mondták helyi barátaim, hogy most csak kapcsolható eszközre lehet pályázni, valószínűleg egy négyvasú ekét szerzek be, az köré épül majd a kompozíció” – árulta el a művészi részleteket Paul, aki már nagyon várja a látogatást.

A bejegyzés trackback címe:

https://nkpress.blog.hu/api/trackback/id/tr212145597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása