NKPress (ál)hírportál

NKPress (ál)hírportál

Kommunikációs rendőrség alakul Szabadkán! Nincs több suksükölés!

2014. január 03. - bettmen

Miután az ország több nagyobb városában is sikeresen működik a kommunális rendőrség intézménye, Szabadka most úttörő ötlettel állt elő. A helyes magyar beszéd meghonosítása céljából kommunikációs rendőrséget alakítanak – értesült az NKPress egy borgőzös éjszakán.

„Nyelvészeink botrányosnak tartják a helyi magyar lakosság nyelvezetét, ezért a Magyar Nemzeti Tanács javaslatára megalakítjuk a kommunikációs rendőrséget. Az új szolgálat soraiba kizárólag a nyelvet kifogástalanul ismerő könyvtár- és irodalomszakos végzettségű személyeket veszünk fel, akik előtte egy teszten is átesnek, ahol meglepetésszerű kérdésekre kell helyesen válaszolniuk” – mondta el dr. Suksük Elemér akadémikus.

vigyazat-nyelvor.png

A kommunikációs rendőrök civilben járnak majd, elvegyülnek a lakosság soraiban és így ellenőrzik a helyes beszédet.

„Ezt úgy kell elképzelni, hogy, mondjuk a csantavéri buszon, ha egy néni mondja a másiknak, hogy „sietek haza mert bontsuk a csirkeólat”, akkor a kommunikációs rendőr feláll, felrakja karszalagját és határozott hangon megszólal: „Nem bontsuk, hanem BONTJUK! Kétszáz dinár büntetés!” – magyarázta a professzor.

A kommunikációs rendőrök a kezdeti időszakban nem büntetnek, csak figyelmeztetnek és a szabálysértőknek átadnak egy példányt a helyes beszédre nevelő kézikönyvből.

A bejegyzés trackback címe:

https://nkpress.blog.hu/api/trackback/id/tr575728874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása