NKPress (ál)hírportál

NKPress (ál)hírportál

Szenzáció! John Lennon Csantavéren született!

2012. február 14. - bettmen

Csantavéren született és itt élt két és fél éves koráig a Beatles zenekar legendás vezetője, John Lennon – tudta meg az NKPress.

A falu egyik idősebb polgára ismerte fel Lennont egy régi fényképen.

- Hát ez a Jancsika. Ott laktak abban a zöld házban ott a górétól jobbra ni! - mutatja Sanyi bácsi, aki elmondta, a merényletben meggyilkolt zenész szülei Lencse Salamon és Julianna (született Bábási) a falu szorgos, kedves lakói voltak.

- Hát itt dolgoztak a zadrugában, a Salamon traktorista volt, a Julis meg a kapálóbrigádban volt – árulja el Sanyi bácsi felesége, Gizi néni, aki épp körömpörköltet főz. - Na de elég az hozzá, kedveském, ez a Salamon ez mindig olyan nagyravágyó volt. Kitalálta, hogy ő tengerész akar lenni, pedig traktorista volt, az meg akkoriban nem kis dolog volt. Főleg, hogy még traktorok se voltak. Aztán egyszer csak fogta a családot, aztán elmentek abba Riverpúlba vagy hova – meséli a néni, aki John Lennon anyai nagyanyjával egy osztályba járt. - Hát, egy osztályba, három osztályt jártunk, de tudod kedvesem, akkor még csak annyi volt – mondta Gizi néni.

Az NKPress úgy tudja, a csantavéri helyi közösségben már megszületett a döntés, hogy Lennonnak köztéri szobrot emelnek.

- Hallottuk, hogy Jagodinán egy ügyes vájár dolgozik, nála rendeljük meg a szobrot – mondta el a helyi szoborállító bizottság elnöke.

A bejegyzés trackback címe:

https://nkpress.blog.hu/api/trackback/id/tr394104009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása