NKPress (ál)hírportál

NKPress (ál)hírportál

A nyugdíjasok szenior csoportot szeretnének a topolyai fociakadémián!

Az ingyenes bennlakás olcsóbb lenne, mint az idősotthon – mondták el

2017. február 04. - RockMeAmadeus

oreg.jpg

A pomponlányok már nagyon készülnek a szurkolásra

Nagyon örülnek a bejelentett topolyai fociakadémiának a környékbeli nyugdíjasok és ők maguk is szeretnének részt venni annak munkájában. Ezt Zsémbes Dezső a szenior focistákat tömörítő FK NeRad vezetője mondta el hírportálunknak, igaz kicsit nehezen értettük, mert a beszélgetés kezdetén még nem volt rajta a műfogsora.

„Olvastuk a zujjságba, amit azelőtt még vettünk mindannyian, de most már csak egy ingyen példány jön a nyugdíjas egyesületbe, hogy lesz itten Topolyán fociakadémia. Először nagyon megörültünk, mert mi azelőtt mind aktív focisták voltunk, most pedig passzívan

rúgjuk a labdát, igaz már nem bőrt, hanem gumilabdát, mert már a lábaink se bírják. Aztán kicsit elszomorodtunk, amikor olvastuk, hogy 14 éves gyerekeket vesznek fel, merthogy a nyugdíjasokról megint megfeledkeznek. Úgyhogy ilyen petúniát vagy mit fogunk mink is itten gyűjteni, hogy indítsanak egy szenior csoportot is. Nagy tisztelői vagyunk Orbán Viktor miniszterelnök úrnak és olvastuk, hogy az akadémia mindenkié lesz. No, hát akkor legyen a miénk is” – mondta Dezső bácsi, miközben görbebotjával ütemesen verte az asztalt. A fociklub tagjai kezdeményezik, hogy a 60-80 éves korosztálynak is nyíljon egy tagozat az akadémián.

„Jól jönne nekünk ez a kis segítség. Ott sportolhatnánk, meg hát olvastuk, hogy a bennlakás ingyenes. Hát tudja maga mennyibe kerül ez a gerontológiai központ? Ki győzi ezt fizetni? – tette fel a kérdést.

A nyugdíjasokból álló labdarúgó klubnak saját pompon lány csapata is van, a helyi Ehoton Famíila asszonykórus tagjai, akik ígérik, ott lesznek minden edzésen és buzdítják a bácsikat.

„Már írtunk egy buzdító dalt is, amit eltáncolunk és danolunk nekik, úgy szól: Gurulj labda, legyen gól, vesszen az Alcheimer-kór! – mondta el Škembić Bözsi néni fő pompon lány az NKPressnek, aki annak idején Titónak is énekelt.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nkpress.blog.hu/api/trackback/id/tr4312182550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása