NKPress (ál)hírportál

NKPress (ál)hírportál

Magyarkanizsa: Megdobálták a Kanizsa Zenta része feliratú buszt

2017. január 15. - bettmen

autobus.jpgPéldátlan incidens történt vasárnap délelőtt Magyarkanizsán, ugyanis vandál támadás érte a Zenta-Magyarkanizsa vonalon közlekedő buszt. Az autóbuszt a Zentai Lokálpátriárkák nevű szervezet indította útjára, elsősorban azért, hogy a Kanizsára költözött zentaiak végre ellátogathassanak szülővárosukba. A járművet ebből az alkalomból kidíszítették, oldalára magyarul és rovásírással is a Kanizsa Zenta része! feliratot írták, belsejében híres zentaiakat ábrázoló vitrázsokat helyeztek el, az utasok pedig zentai eredetű népdalokat énekeltek. Indulás előtt a Jézus zentai volt és lesz nevű gyülekezet lelkésze helyi pálinkával meg is szentelte a járművet.

A buszt Kanizsa központjában érte a támadás, ahol helyi fiatalok egy csoportja a Megy a gőzös Kanizsára című dalt énekelte és a Zenta egy falu, a Népkert meg kamu jelszót skandálták.

A busz sofőrje szerencsére megőrizte lélekjelenlétét, gyorsan megfordult és a törökkanizsai híd felé navigálta a járművet, így az sikeresen visszatért Zentára.

„Nem fogjuk annyiban hagyni ezt a provokációt. Történelmi tények igazolják, hogy Kanizsa még sehol se volt amikor Zentán már fejlett civilizáció létezett. Csak aztán egy éjjel, amikor nem figyeltünk oda, pár áruló elszakította ezt a területet és elnevezte Kanizsának. Hát milyen név az hogy Kanizsa? Nem is jelent semmit – nyilatkozta Z. Tisza Virág a Zentai Lokálpátriárkák szóvivője, aki újabb akciókat is kilátásba helyezett.

A bejegyzés trackback címe:

https://nkpress.blog.hu/api/trackback/id/tr7812128207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása