NKPress (ál)hírportál

NKPress (ál)hírportál

Nincs óraátállítás – 2029-ben egybeesik a Húsvét és a Karácsony

2019. április 19. - RockMeAmadeus

tel.JPG

Nagy gondban vannak az Európai Parlament illetékesei, ugyanis nem gondolták át, milyen következményei lesznek annak, hogy eltörlik a nyári és téli időszámítást. Emiatt a Húsvét, ami nem dátumhoz, hanem számításokhoz kötött, folyamatosan elcsúszik és 2029-re az eltolódás miatt a Húsvét és a Karácsony is december 25-én lesz.

Az NKPress Szinkopál Béla római katolikus episzkópus szinkópa, szentképkatalogizátor és freskócéllövőt kérdezte az érzékeny kérdésről.

„Mint ismeretes, a húsvét napja eredetileg a tavaszi napéjegyenlőség utáni első holdtöltét követő vasárnapra esne, viszont mivel évtizedekkel ezelőtt elhagytuk a Metón-ciklust és a Meeus Julian algoritmusának egy módosított változata szerint számítottuk ki a húsvétot, ezért ez függ a nyári és téli időszámítástól. Mivel a tavaszi napéjegyenlőség idővel idomult az óra átállításához, így most, miután ezt eltörlik a politikusok, ez az algoritmusban is zavarokat okoz, ezért 2029-re a kereszténység két ünnepe, a Húsvét és a Karácsony egy napra esik majd” – mondta el a szinkópa, miközben szentképeket ragasztgatott egy Jézusos Paninin-albumba.

Az NKPress információ szerint a kínai kereskedők már rákészültek erre a változásra, az Aliexpress webáruházban már lehet vásárolni keresztre feszített Télapót és kéményen lecsúszó Húsvéti nyuszit, aki aranyat, tömjént és mirhát hagy a fészekben.

A bejegyzés trackback címe:

https://nkpress.blog.hu/api/trackback/id/tr4714775594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása