NKPress (ál)hírportál

NKPress (ál)hírportál

Internet nélkül maradhatnak a zentaiak

SIA: Nincs olyan hogy korlátlan net, valakinek azt is ki kell fizetnie

2016. október 19. - AlladiN1999

Nem először történik meg, hogy a Szerbiai Internetelosztó Ügynökség (SIA) írásban figyelmeztette a zentai internetszolgáltatókat, hogy próbálják mérsékelni az adatforgalmat a városban, mert ha továbbra sem csökken a letöltések, a hozzászólások, a megosztások és a lájkok száma, kénytelenek lesznek lekapcsolni pár napra a zentaiakat a netről.

net1.jpg- Nem új keletű problémáról van szó, egyszerűen Zentán mindenki internetezik. Mindent megosztanak, mindent lájkolnak, chatelnek, s a szerbiai internetforgalom miattuk a duplájára nőtt. Ezt az államnak kell kifizetnie, de mivel kell a pénz a nyugdíj- és a béremelésre, így a jövőben más megoldást kell erre találni. Mivel a zentaiak nem akarnak többet fizetni az internetért, könnyen megtörténhet, hogy minden hónap utolsó három napján lekapcsoljuk őket. Meg kell érteniük, nekünk sincs korlátlan netünk, egyszer el fog fogyni, és akkor mit csinálunk majd? – mondta a SIA egyik vezetője, aki kérte, ne jelentessük meg a nevét, mert fél a zentaiak bosszújától.

et2.jpgA SIA már korábban felkért egy hacker csoportot, hogy pár napra internetetlenítsék Zentát, azonban amint a Tisza menti városban élők megtudták, minden ingó és ingatlanságukat eladták a Farmville játékban, a pénzen vasvillát vásároltak és csoportosan rontottak rá a hackerekre, akiknek a számítógépeik nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

Az NKPress száguldó riporterének sikerült kapcsolatba lépnie Mark Zuckerberggel, a Facebook tulajdonosával, aki a megkeresésre ezt felelte: - Hallottam a zentai helyzetről, a Facebook vezetősége elemezte a történteket, s arra kérjük az illetékeseket, ne tegyenek semmit, mert a vagyonom, hála a zentaisiaknak, vagy hogyan hívják őket, másodpercenként 10 ezer dollárral gyarapszik.

Bill Gates-t, a Microsoft tulajdonosát viszont bosszantják a történtek. Írásos megkeresésünkre ugyanilyen formában reagált, s ezt írta: - Folyamatosan szidják a Windowst, miközben annak nincs semmilyen hibája sem. Azért lassú a gépük, mert állandóan a neten lógnak. Ha kis eszük lenne, néha másra is használnák a számítógépet, nemcsak internetezésre!

net3.jpgNéhány zentai ismerősünk megerősítette a hírt, hogy valóban nagyon fogy a korlátlan internet Zentán. A környékbeli falvakban már néhányan össze is fogtak, s a hírek szerint tüntetni fognak a zentaiak által alapított facebook csoportokban, olyan beszólásokkal, hogy:

  • A falvakban is lájkolnánk
  • Szanádon is szeretnének e-bookot letölteni
  • Ne oszd meg és uralkodj
  • Obornyacsán is lenne mit kommentálni

A bejegyzés trackback címe:

https://nkpress.blog.hu/api/trackback/id/tr2211819603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása