NKPress (ál)hírportál

NKPress (ál)hírportál

Konzurvirati-ügy: A VM4K kutatócsoportot alakít a szó jelentésének kibogozására

2018. december 09. - RockMeAmadeus

konz_1.JPG

Nem csitulnak a kedélyek a vajdmagyar interneten hatalmas népszerűséget elért riport kapcsán, amelyben a fiatal, ambiciózus hölgy szó szerint a következőről faggatja alanyát:

Koliko ste konzurvirali je u mesec dana?

Jelenleg többféle értelmezés is létezik, egyesek szerint az úriember fogyasztási szokásaira vonatkozik a kérdés, mások a dunsztolásra tippelnek, míg a harmadik csoport a festmények restaurálását és konzerválását véli felfedezni a festészet iránt szemmel láthatóan érdeklődést tanúsító riportalanynál.

A tudományos kutatási célokra létrehozott szabadkai VM4K (amely vegyjelet pedig kémikusok igyekeznek felkutatni) központ egy kutatócsoportot szándékozik létrehozni, amely a konzurvirati kifejezés jelentésének, eredetének járna utána.

„A csoportot olyan kiemelkedő vajdasági magyar kutatók alkotják majd, az élet minden területéről, akik már bizonyították hozzáértésüket, így lesz benne újvidéki magyarszós újságíró, zentai önkormányzati vezető, topolyai néptáncos, muzslyai konyhakertész és gunarasi jogász is, tehát területileg is reprezentatív lesz. A bizottság tiszteletbeli elnöke személyesen az Elnök úr lesz” – nyilatkozta az NKPressnek a kutatóközpont gondnoka, aki egyben sajtószóvivői teendőket is ellát, ha épp úgy alakul. (Pluszpénz nem jár érte, panaszolta még, de hát ő segít, ahol tud.)

A kutatócsoport az ún. intenzív módszert alkalmazza, ami azt jelenti, hogy bezárják őket a VM4K azon pincehelyiségébe, ahonnak a Facebookra azok a vidám közösségi fotók szoktak kikerülni érdekfeszítő előadásokról és addig nem jöhetnek ki, amíg nem fejtik meg, mit akart kérdezni a riporter. A csoport szívesen veszi a lakosság segítségét is, de mivel a pincében térerő nincs, ezért levélben várják a tippeket.

A bejegyzés trackback címe:

https://nkpress.blog.hu/api/trackback/id/tr5714465858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása