NKPress (ál)hírportál

NKPress (ál)hírportál

Szökés a Toleranciatáborból címmel Topolyán forgat filmet Stohl András!

2012. április 06. - bettmen

Nem sokkal szabadlábra helyezése után Stohl András máris filmet forgat, ráadásul itt, Vajdaságban. A Szökés a Toleranciatáborból című film, amelynek főbb jeleneteit Topolyán veszi fel a stáb, műfaját tekintve pszichoszomatikus akcióvígjáték.

A film sztorija: Váratlanul elszökik az Obraz mozgalom tagjainak karmai közül Milan D., a II. Belgrádi Gimnázium Vuk-diplomás, jeles tanulója, akit szokásos hétvégi verekedésük során szemeltek ki maguknak a fiatalok. A mozgalom tagjai félnek, hogy Milan lebuktatja őket, ezért mindenáron meg akarják találni, ő azonban egy hétre a topolyai Toleranciatáborba kerül. Nincs mit tenni, a mozgalom egyik tagját, a három osztályt végzett, grafitit is betűhibásan firkáló, de az összes szurkolói himnuszt kiválóan ismerő Žarko P.-t bejuttatják a táborba.

Ott komoly megpróbáltatások várnak Žarkora, más nemzetiségű gyerekeket kell ölelgetnie, ráadásul az Örömódát is el kell naponta többször énekelni. Amikor a táborlakók az egymás szeretetéről, egyenjogúságról, a másik nép megbecsüléséről írt fogalmazásaikat olvassák fel, nem bírja tovább, idegösszeomlást kap. A pszichológus elfojtott düh következtében fellépő frusztrációt diagnosztizál nála, vegyítve némi disszonáns melankóliával.

Stohl a pszichológust alakítja a filmben.

– Komoly kihívás nekem ez a szerep, de nem ismeretlen. Egy olyan gyerek lelkét kell feltárni, akit kiszavaztak a többiek, miközben ő szeretett volna mindenkit kiszavazni. Ugyanakkor a drogokkal is jó viszonyban van, amit szintén át tudok érezni. Viszont most a pszichológus bőrébe bújva én tudom másnak feltenni azokat az idióta kérdéseket, amikre nekem kellett a börtönben felelnem – mondta Stohl András az NKPressnek.

A hitelesség kedvéért a film statisztáit a belgrádi focimeccsek lelátóiról toborozzák, Stohl a Grobari szurkolóival járt meccsekre.

- Csevapot ettünk, pillepalackos sört ittunk és szétrúgtuk pár Delija seggét. Jó buli volt – mondta fellelkesülten a színész.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nkpress.blog.hu/api/trackback/id/tr734367905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása