NKPress (ál)hírportál

NKPress (ál)hírportál

Az ’56-os központi ünnepség idén is a szabadkai Ócskapiacon volt

2019. október 23. - RockMeAmadeus

guzva-na-granici-400x280.jpg

A sokéves hagyományoknak megfelelően Magyarország az 1956-os forradalom és szabadságharc központi megemlékezésére a szabadkai Ócskapiacon került sor.

A vitéz magyarok több mint hat évtizeddel ezelőtti honfitársaikhoz hasonló hősiességgel vonultak a szabadkai piac felé, hosszú sorok hömpölyögtek a Palicsi úton és Kelebia irányából is. A hős ifjakra emlékezve nem állhatta útjukat piros lámpa, de lezárt útkereszteződés sem.

Számos magyarországi város küldöttsége a kegyelet forintjait elhelyezte a Bolhapiac legjobb rostélyosa nevű objektum előtt, de a Corvin-köz hőseinek emlékéhez híven rohanták meg a török ruházatot és hamisított Vegetát árusító asztalokat is. Az egykori pesti srácok utódai a hősökhöz méltóan takarították le a piaci asztalokat.

Ünnepi beszédet Mángold Gyuri buszsofőr mondott, aki kiemelte, minden szombaton hős magyarok tucatjait hozza a piacra, és nem volt kérdés számára, hogy a veszélyekkel is dacolva ezúttal szerdán is kivonul a harcmezőre.

„Ha az ’56-os hősök bátran, rendíthetetlenül szembe tudtak nézni a megszálló szovjetekkel és hazai kommunista segítőikkel, az a minimum, hogy mi is farkasszemet nézünk az áfa miatt szemöldöküket felvonó NAV-osokkal és itteni cinkosaikkal a parkolóőrökkel”

– mondta a Kurva jó kávézó előtt összegyűlt tömegnek, akik éljenzések közepette majszolták pljeskavicáikat.

A bejegyzés trackback címe:

https://nkpress.blog.hu/api/trackback/id/tr6015256306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása